Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπισκότο Καβάλας Μανόλια

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή μανόλιας με μπισκότα Καβάλας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Για την παρασκευή του μπισκότου καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι χοντροτριμμένα αμύγδαλα και 1 ποτήρι αλεύρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βάζουμε στο μπολ βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, 3 φλιτζάνια αλεύρι και αμύγδαλα εντελώς κρυωμένα και ζυμώνουμε, να είναι μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη μας και της δίνουμε στρογγυλό σχήμα στο ταψί μας που καλύπτεται με λαδόκολλα, οπότε βάζουμε τη ζύμη μας στο ταψί και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  4. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά όταν βγουν από το φούρνο, αλλά μην ανησυχείτε θα είναι ένα σκληρό τραγανό μπισκότο αφού κρυώσουν, οπότε μην ανησυχείτε ☺️ ετοιμάζουμε τα ψημένα μπισκότα με το χέρι ή θρυμματίζοντάς τα σε γουδί. Αφήστε το να καθίσει στο πλάι ????.
  5. Παρασκευή κρέμας.
  6. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το γάλα, τη ζάχαρη, το άμυλο, το αυγό και το αλεύρι μας και το ψήνουμε μέχρι να καλυφθεί με τα μάτια, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά με τη βοήθεια του μίξερ. Η πουτίγκα μας είναι έτοιμη ????.
  7. Για την παρασκευή της Μανόλιας ???? θα βάλουμε 3 κουταλιές της σούπας από το θρυμματισμένο μας μπισκότο στον πάτο των φλιτζανιών που θα σερβίρουμε, το πατάμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα (η κρέμα να είναι ζεστή) ας την ξαναβάλουμε από το μπισκότο μας (η ποσότητα είναι δική σας στον 2ο όροφο) και το ξαναβάζουμε από την κρέμα και το προσθέτουμε ξανά στην κορυφή του μπισκότου ???? μέχρι να φύγει η κρέμα Ας συνεχίσουμε έτσι.
  8. Σε αυτά τα μεγέθη βγήκε η πουτίγκα για 4 άτομα.

Συνταγή Μανόλια Μπισκότο Καβάλας με φωτογραφία

Μπισκότο Καβάλας Μανόλια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button